Varusteet

JOUKKUEEN ASU
 
Pukeudumme yhtenäisesti. Varusteet tulevat pääosin joukkueelta. Kengät, pallot jne. hankitaan itse. Jos jotain puuttuu, ota yhteyttä joukkueenjohtajiin.
 
Treenivarustus
•Sininen harjoituspaita, kylmällä ilmalla sininen tuulitakki
•Siniset shortsit tai mustat halli-/hiekkahousut
•Keltaiset sukat
•Säärisuojat
•Nappulakengät
•Pallo (Select, koko 5)
•Juomapullo
 
Sisätreenit
•Sininen harjoituspaita
•Siniset shortsit
•Keltaiset sukat (ei suojia)
•Sisäpelikengät tai futsal-kengät
•Juomapullo
•Pallo kokoa 5 (joka jätetään pukukoppiin)

 Tekonurmi
•Talvikaudella ehdoton vaatimus on puolipitkät tai pitkät kalsarit hiekka-/hallihousujen alla
•Toppatakki tai vastaava päälle treenien jälkeen ja ennen ohjattua osiota
•Hanskat ja pipo välttämättömät

Pelivarustus
•Keltainen ja sininen pelipaita
•Siniset shortsit tai kylmällä mustat hiekka-/hallihousut
•Keltaiset sukat
•Säärisuojat
•Nappikset
•Juomapullo
•Seuran sininen tuulitakki mukaan, jos sellainen on hankittuna
 
PELIVARUSTEET
 
Jalat ja erityisesti jalkaterät
Jalkapalloa pelataan nimensä mukaisesti jaloilla, joten jalkoihin kohdistuvan rasituksen vuoksi jalkojen hoitoon ja kuntoon tulee kiinnittää huomio jo näinkin pienten pelaajanalkujen tapauksessa:
Kynnet tulee leikata säännöllisesti, jotta ne eivät hierrä ja aiheuta haavautumia yms. Jalkojen rasvaaminen varsinkin jos iho on kuiva (kantapäät lohkeilevat) on tärkeää. Jalat tulee pitää puhtaana ja levänneenä esim. turnauksien aikana, eli pelien välissä futiskengät pois (ja lenkkarit tai sandaalit jalkaan) ja vaikkapa jalkaterien pesu (jos mahdollista). Pelisukat tulee olla puhtaat ja ehjät.
 
Jalkapallokengät
Jokaisella tulee olla jalkapallokengät harjoituksissa ja peleissä. Kenkien valintaan kannattaa panostaa, jotta ehkäistään mahdolliset rasitusmurtumat, hiertymät, väärät askellukset, väärät potkutekniikat jne.
Tiedämme kaikki, että asialliset pelivälineet ja -varusteet ovat itse kullekin tärkeitä, kun harrastaa liikuntaa.
Kengät eivät saa olla liian isot (ei pituus- eikä leveyssuunnassa)!
 
Pelaajat tarvitsevat käytännössä kahdenlaisia kenkiä: yhdet sisälle saliin ja yhdet ulos. HUOM! salikengät kannattaa ostaa vasta kun tiedämme talven harjoituspaikat eli treenaammeko salissa laisinkaan.
Salikengät ovat vaaleapohjaiset (luonnonkumia) ja ne tulee olla jalkapallon (tai futsal) pelaamiseen tarkoitettu. Tennis- tai juoksutossuilla saliin (=futistreeneihin) ei saa tulla. Salikengät eivät kulu juuri lainkaan. Sen vuoksi ne voi hankkia myös käytettynä. Käytetyt kengät eivät tosin saa olla ikäloput, koska kenkä muotoutuu sisältä aina käyttäjän jalkaterän (joka meillä kaikilla on erilainen) mukaan - kenkälesti tulee olla siis kunnossa.
 
Varsinaiset futiskengät kannattaa hankkia siihen erikoistuneesta liikkeestä (varsinkin jos ei tunne futiskenkiä), sillä harva yleisurheiluliike tuntee ja tietää tarpeeksi jalkapallokengistä (erityisesti junnujen osalta). Yleisliikkeiden valikoimat ovat myös suppeita ja varsinkin futiskauden ulkopuolella tarjonta on vielä laihempaa.
Pääkaupunkiseudulla on kaksi hyvää futikseen erikoistunutta liikettä: Duosport (Espoon keskuksessa Entresse-kauppakeskuksessa tai pääpostia vastapäätä Helsingin keskustassa) ja Palloilukeskus (Töölössä lähellä Finnair-stadionia). Molemmissa liikkeissä on hyvät valikoimat ja asiantuntevat myyjät.
 
Seuraavassa infoa mitä kannattaa kertoa myyjälle ja/tai tietää kenkiä ostaessa:
pelaamme pääosin hiekkakentillä potkutekniikkaa vielä kehitetään eli nappulat eivät saisi olla liian korkeat jottei ns. maavara ole liian suuri => jalkaa on vaikea saada pallon alle. Irtonappulakenkiä ei missään tapauksessa. Tasapohjakenkiä ei kannata ostaa, sillä ne ovat hyvät vain tekonurmella. Hiekalla ja (oikealla) nurmella ne eivät pidä laisinkaan. Nappulat voivat olla joko perinteiset napit tai sitten ns. kartiomalliset. Perinteiset pitävät hiekalla paremmin. Kallein kenkä ei ole välttämättä se paras vaan paras on se kenkä, joka istuu pelaajan jalkaan parhaiten ja on hinta/laatu suhteeltaan ok.
 
Kenkien hintaluokasta 30 - 50 euroa löytyy varmasti kaikille sopivat kengät. Kenkiä ei saa ostaa ilman että pelaaja on mukana. Kasvuvaraa VAIN sopivasti => kengät kestävät kuitenkin vain yhden pelikauden maksimissaan
 
Pallo
Kaikki pallot ovat treeneissä yhteisiä. Ehdoton suositus on Select Omega Super ja koko 4. (Myös Select Primera käy, on sama pallo). Harjoituksissa ei aina käytetä omaa palloa, joten olisi todella pelaajiemme suosituslistalla, että kaikilla on samanlainen pallo, joka pumpattu sopivasti ja siinä on permanent-tussilla kirjoitettuna oma nimi, "KYIF03" ja oma pelinumero.
Jokaisella tulee olla pallo harjoituksissa. Oikea pallon koko on nro 4 - pallo EI SAA olla pienempi tai isompi. Oikean kokoinen ja hyväkuntoinen pallo on tärkeä harjoitellessa jalkapallon perusasioita kuten syöttö, kuljetus ja laukaus. Vanhat ja muutoin hyvin palvelleet pallot voi säästää piha-/katupalloiksi. Pallon kuluessa se menettää muotonsa ja siitä tulee painava, erityisesti sadesäillä. Erilaiset replicapallot (kopiot alkuperäisistä pelipalloista) ovat kivan näköisiä mutta ne usein ovat "rantapallomaisia" eli ne pomppivat liikaa ja ovat potkuissa ja syötöissä elottomia
 
Säärisuojat
Jokaisella tulee olla säärisuojat harjoituksissa ja peleissä. Säärisuojia on lukuisia erilaisia ja niiden suhteen jokaisella pelaajalla tulee vanhempana olemaan omat mieltymyksensä. Tässä vaiheessa kannattaa valita mahdollisimman hyvin suojaavat ja jalkaan istuvat suojat, jotta ne eivät ole tiellä ja jalkoihin osuvat potkut eivät tunnu "liian pahalta". Suositeltavia ovat sellaiset suojat, joissa on ns. kehrässuoja. Tämän tyyppiset säärisuojat kiinnitetään yläpäästään pohkeen ympäri menevällä tarrakiinnitteisellä nauhalla. Huomioitavaa on, että tietyt futiskengät tulevat melko korkealle kehrästen kohdalta, joten säärisuojia hankkiessa kannattaa niitä kokeilla futiskenkien kanssa. 
 
Juomapullo
Jokaisella futarilla on oltava harkoissa ja otteluissa mukana omalla nimellä varustettu juomapullo. Juomana ehdottomasti vesi.